Spring naar inhoud

De speelotheek

Wat doet de speelotheek?

Speelotheek De Santenkraam leent speelgoed uit en geeft ouders en opvoeders advies over speelgoed.

Waarom lenen bij een speelotheek?

Met het speelgoed van onze speelotheek kan een kind in de eigen omgeving, in zijn/haar eigen tempo kennis maken met heel veel verschillend materiaal. U kunt als ouder/opvoeder variatie aanbrengen en zo (samen) ontdekken wat een kind (niet) leuk vindt en waar het (niet) aan toe is.

De belangstellingswereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen veranderen vaak razendsnel, ook daarom is het handig, geld- én ruimtebesparend om speelgoed tijdelijk te lenen.

Bovendien kunt u bewuster kiezen als u speelgoed gaat kopen, als u weet waar een kind graag mee speelt en waar voor het kind de uitdaging ligt. En omdat er tegenwoordig zoveel speelgoed op de markt is maakt dat, de soms moeilijk keuzes, zeker makkelijker.

Voor wie?

De speelotheek is voor alle kinderen in de leeftijd van van 0 tot 12 jaar.
Een lidmaatschap (of eventueel een strippenkaart) is ook interessant voor mensen die regelmatig oppassen (opa’s en oma’s, oppasmoeders, gastouders) en die de kinderen op deze wijze steeds wisselend speelgoed aan willen bieden.

Wil je een lidmaatschap afsluiten, gebruik dan het volgende inschrijfformulier, er wordt dan binnen 7 werkdagen contact met je opgenomen.

Je kunt bij ons spelen!

In onze gezellige speelruimte kunnen (jonge) kinderen tijdens onze uitlenen heerlijk spelen met de grotere materialen én elkaar. Dit kan ook zonder lid te zijn van de speelotheek. In de andere ruimte kunnen de oudere kinderen op hun gemak ons “kleinere speelgoed” uitproberen. De papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere opvoeders kunnen dit alles aanschouwen en met elkaar bijpraten. Zo willen wij een ontmoetingsruimte bieden voor ouders en opvoeders.

We geven u graag informatie

Vraag ons gerust u te helpen met het uitkiezen van speelgoed. We informeren u met plezier over het gebruik van ons speelgoed en kunnen u vertellen welk (educatieve) speelgoed bij de ontwikkelingsfase van uw kind past.