Spring naar inhoud

Nieuws

Beste leden van Speelotheek de Santenkraam,

Wat hebben wij jullie gemist! Alle spelende kinderen, ouders, opa's en oma's. Het is een bizarre tijd geweest. De speelotheek heeft het ook zwaar gehad. Tegelijkertijd hebben wij in deze tijd ook nagedacht over de opzet van onze vereniging. We hebben met al onze vrijwilligers besloten om de Speelotheek namelijk in een nieuw jasje stoppen. We hebben wel even tijd nodig om dit goed te organiseren. Daarom hebben we besloten om de speelotheek een tijdje te sluiten. We gaan de tijd dan gebruiken om alles startklaar te maken voor een nieuwe en moderne speelotheek!

We zijn op de volgende dagen open, zodat je het speelgoed wat nog in je bezit is, kunt inleveren:
- woensdag 30 juni
- zaterdag 3 juli
- woensdag 7 juli
- zaterdag 10 juli
- woensdag 14 juli
Inschrijven kan via de datumprikker: https://datumprikker.nl/afspraak/aanwezigheid/pjx5uvdfetfym223

We zouden het erg op prijs stellen als je het speelgoed extra goed controleert en schoon inlevert. Mocht er toch iets aan speelgoed ontbreken of stuk zijn, wil je dit dan vast even melden?

Is het voor jou niet mogelijk om op een van deze dagen het speelgoed in te leveren, laat het ons dan even weten, dan gaan we een oplossing bedenken.

Ten slotte, wil jij graag komen helpen om de vernieuwingsslag met de speelotheek te maken en deel uit te maken van een leuke club vrijwilligers? Stuur ons gerust een bericht. Wij zoeken altijd vrijwilligers die zich willen inzetten. Dit kan zijn voor administratieve taken, maar ook voor het bemannen van de uitleen of voor klusjes, etc.

We hopen jullie snel weer te verwelkomen in de vernieuwde speelotheek en zullen jullie op de hoogte houden.

Veel liefs en fijne zomer,
namens alle vrijwilligers van de speelotheek!

Lieve leden,

Het wordt weer een eenzame periode. Ook het speelgoed moet even in onze kasten blijven staan, want we moeten weer onze deuren sluiten. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat iedereen gezond blijft. Houdt u de berichten in de gaten om te weten wanneer wij weer open gaan. We wensen, ondanks de strenge maatregelen, iedereen toch een fijne kerst.
Namens alle vrijwilligers van de speelotheek:
'Blijf gezond en let goed op elkaar!'

Speelotheek de Santenkraam in Bavel is weer open!

We zijn er weer klaar voor!

Staan jullie kinderen weer te trappelen om nieuw speelgoed te lenen? Kom dan gauw langs! We zijn weer open op woensdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur en op zaterdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Al onze vrijwilligers kijken er naar uit om jullie weer te ontvangen!

Let op! We werken nog steeds met tijdsblokken. Je kunt via deze link een shift reserveren: https://datumprikker.nl/afspraak/overzicht/fvwc88ysu6t7a38h?fbclid=IwAR2v4xJOoz91KkyhTTfBwAYaHiJtXg9PxfgyCJpaauUO0AYhebEZzxchY1U

Wij zijn voor vragen of verlengingen ook bereikbaar op telefoonnummer: 06 42077997

Hopelijk zien we jullie snel!

Vanwege de maatregelen rondom corona is het op dit moment helaas niet mogelijk om speelgoed te lenen bij de speelotheek. Wij vinden dit ontzettend jammer maar gezondheid is voor iedereen het allerbelangrijkste. En alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we zo snel mogelijk weer bij elkaar kunnen zijn. De komende tijd zullen wij, de vrijwilligers van de speelotheek, niet stilzitten. Samen zorgen we ervoor dat we, wanneer het weer kan, met veel enthousiasme en nieuw speelgoed klaar staan voor jullie.

Het speelgoed wat je nu thuis hebt mag je tot nader bericht thuis houden. Je betaalt hier geen extra geld voor. Mocht je het speelgoed niet willen houden neem dan per e-mail contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht: info@de-santenkraam.nl. Via onze website en Facebook pagina informeren we over onze plannen.

Vanaf 10 juni is het weer mogelijk om speelgoed te lenen bij de speelotheek. Dit gaat vanaf nu wel op een andere manier dan je gewend bent. Wij moeten (en willen) ons immers houden aan de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het er op neer dat we het persoonlijke contact zo veel mogelijk moeten beperken voor ieders gezondheid. Daarom gaan we vanaf nu op een andere manier speelgoed uitlenen.

De speelotheek is vanaf woensdag 10 juni 2020 weer open tijdens de reguliere openingstijden: woensdag van 09:00 –11:00 uur en zaterdag van 10:00 – 12:00 uur. Vanwege de beperkingen van de overheid en het protocol van ’t Klooster (waar wij onze ruimtes huren) gaan de uitlenen als volgt in het werk:

 • We werken met tijdsblokken voor het inleveren en het lenen van speelgoed. Ieder lid reserveert 20 minuten voor een bezoek aan de speelotheek. Er mogen steeds max. 7 personen binnen zijn (dat is incl. 2 à 3 vrijwilligers van de speelotheek).
 • Reserveer vooraf een tijdsblok van 20 minuten via de datumprikker. Geef bij het reserveren jouw lidmaatschapsnummer op in het ‘opmerkingen’ veld.
 • Je bent welkom tijdens dit tijdsblok om geleend speelgoed in te leveren en  speelgoed uit te kiezen. Bekijk thuis alvast het assortiment op de website: www.de-santenkraam.nl/wp/speelgoed/speelgoed-overzicht/. Het is niet mogelijk om speelgoed te reserveren.
 • Je mag je kinderen weer meenemen aangezien zij onderling geen afstand hoeven te houden. Om de drukte te beperken mag er maar 1 volwassenen per lidmaatschap naar de uitleen komen.
 • Kom op het moment dat het door jouw gereserveerde tijdsblok start naar binnen. Wacht tot die tijd buiten om te voorkomen dat er te veel mensen in het gebouw zijn.
 • Heb je niet gereserveerd, of kom je buiten de tijden van jouw gereserveerde tijdsblok, dan kunnen wij je helaas niet binnen laten.
 • Blijf thuis bij klachten zoals koorts, hoesten, niezen, keelpijn, dit geldt ook voor kinderen. 

 

Speelgoed inleveren en lenen:

 • Maak het speelgoed thuis goed schoon en controleer de onderdelen voordat je het inlevert.
 • De vrijwilligers controleren het speelgoed en je kan ondertussen nieuw speelgoed uitzoeken. Mocht er onderdelen missen of kapot zijn dan moet de boete direct betaald worden.
 • Controleer zelf of het door jou gekozen speelgoed compleet is voordat je het meeneemt. Het speelgoed gaat na de zomervakantie niet meer 48 uur in quarantaine.
 • We rekenen geen kosten voor te laat teruggebracht speelgoed.

Zien we je snel?

Wat kijken wij er naar uit om weer veel vrolijke kindergezichtjes te zien. Want spelen is toch het leukste wat er is? We vinden het natuurlijk jammer dat we jullie niet allemaal tegelijk kunnen ontvangen. En we realiseren ons dat het voor jullie misschien ook wel erg onhandig is dat je alleen op afspraak kan komen. We hopen op jullie begrip en geduld. Ook willen nogmaals alle vrijwilligers bedankt voor hun enthousiaste inzet, zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Hopelijk zien we jullie snel! Mocht je vragen hebben kijk dan op onze website of stuur een mail naar info@de-santenkraam.nl.

 

Vanaf woensdag 11 maart is de Speelotheek gesloten.

Uit voorzorg vanwege het Corona virus is besloten de Speelotheek tijdelijk te sluiten. We houden de ontwikkelingen in de gaten, en zullen via onze website en Facebook pagina informeren wanneer de Speelotheek weer open gaat. Eventuele boetes vanwege te laat ingeleverd speelgoed worden uiteraard verrekend.

Speelotheek de Santenkraam heeft een nieuwe website!

De grootste wijziging is dat het nu ook mogelijk is om al het speelgoed dat we hebben online te bekijken. Het is mogelijk om op categorie, leeftijd een omschrijving te zoeken. Het overzicht zal in de toekomst nog verder uitgebreid en geactualiseerd worden.

Kijk snel rond op onze nieuwe website! We zijn benieuwd wat jullie er van vinden!

Met ingang van 25 mei 2018 moeten alle organisaties die met persoonsgegeven werken voldoen aan de nieuwe privacywetgeving Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De speelotheek moet ook aan deze nieuwe wetgeving voldoen. Binnen de speelotheek worden al jaren alleen gegevens van leden vastgelegd die nodig zijn om de uitleen goed te kunnen draaien en speelgoed voor de juiste doelgroep aan te schaffen. De komende tijd zullen we zorgen dat we met alles ook aan deze aangescherpte wetgeving voldoen.

Wat verandert er voor de leden? Eigenlijk verandert er niet zo veel voor de leden van de speelotheek. De nieuwe wet schrijft voor dat elk lid het recht heeft om de gegevens die de speelotheek van hem/haar heeft vastgelegd in te zien en aan te laten passen. Dat is altijd mogelijk tijdens een uitleen. Daarnaast mogen gegevens van oud-leden niet langer dan 2 jaar bewaard blijven. Ook daaraan voldoet de speelotheek al lange tijd. Heb je vragen over hoe de speelotheek met je gegevens omgaat? Stuur dan een mail aan bestuur@de-santenkraam.nl.

De vakantie zit er op en wij zijn weer open. ​Het speelgoed van de zomeruitleen mag weer schoon ingeleverd worden.  ​We zien jullie graag weer op de speelotheek.

Let op: Tijdens de speelgoed- en kinderkledingbeurs op zaterdag 7 oktober is de speelotheek gesloten.