Spring naar inhoud

Nieuws

Speelotheek de Santenkraam in Bavel is weer open!

We zijn er weer klaar voor!

Staan jullie kinderen weer te trappelen om nieuw speelgoed te lenen? Kom dan gauw langs! We zijn weer open op woensdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur en op zaterdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Al onze vrijwilligers kijken er naar uit om jullie weer te ontvangen!

Let op! We werken nog steeds met tijdsblokken. Je kunt via deze link een shift reserveren: https://datumprikker.nl/afspraak/overzicht/fvwc88ysu6t7a38h?fbclid=IwAR2v4xJOoz91KkyhTTfBwAYaHiJtXg9PxfgyCJpaauUO0AYhebEZzxchY1U

Wij zijn voor vragen of verlengingen ook bereikbaar op telefoonnummer: 06 42077997

Hopelijk zien we jullie snel!

Vanwege de maatregelen rondom corona is het op dit moment helaas niet mogelijk om speelgoed te lenen bij de speelotheek. Wij vinden dit ontzettend jammer maar gezondheid is voor iedereen het allerbelangrijkste. En alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we zo snel mogelijk weer bij elkaar kunnen zijn. De komende tijd zullen wij, de vrijwilligers van de speelotheek, niet stilzitten. Samen zorgen we ervoor dat we, wanneer het weer kan, met veel enthousiasme en nieuw speelgoed klaar staan voor jullie.

Het speelgoed wat je nu thuis hebt mag je tot nader bericht thuis houden. Je betaalt hier geen extra geld voor. Mocht je het speelgoed niet willen houden neem dan per e-mail contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht: info@de-santenkraam.nl. Via onze website en Facebook pagina informeren we over onze plannen.

Vanaf 10 juni is het weer mogelijk om speelgoed te lenen bij de speelotheek. Dit gaat vanaf nu wel op een andere manier dan je gewend bent. Wij moeten (en willen) ons immers houden aan de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het er op neer dat we het persoonlijke contact zo veel mogelijk moeten beperken voor ieders gezondheid. Daarom gaan we vanaf nu op een andere manier speelgoed uitlenen.

De speelotheek is vanaf woensdag 10 juni 2020 weer open tijdens de reguliere openingstijden: woensdag van 09:00 –11:00 uur en zaterdag van 10:00 – 12:00 uur. Vanwege de beperkingen van de overheid en het protocol van ’t Klooster (waar wij onze ruimtes huren) gaan de uitlenen als volgt in het werk:

 • We werken met tijdsblokken voor het inleveren en het lenen van speelgoed. Ieder lid reserveert 20 minuten voor een bezoek aan de speelotheek. Er mogen steeds max. 7 personen binnen zijn (dat is incl. 2 à 3 vrijwilligers van de speelotheek).
 • Reserveer vooraf een tijdsblok van 20 minuten via de datumprikker. Geef bij het reserveren jouw lidmaatschapsnummer op in het ‘opmerkingen’ veld.
 • Je bent welkom tijdens dit tijdsblok om geleend speelgoed in te leveren en  speelgoed uit te kiezen. Bekijk thuis alvast het assortiment op de website: www.de-santenkraam.nl/wp/speelgoed/speelgoed-overzicht/. Het is niet mogelijk om speelgoed te reserveren.
 • Je mag je kinderen weer meenemen aangezien zij onderling geen afstand hoeven te houden. Om de drukte te beperken mag er maar 1 volwassenen per lidmaatschap naar de uitleen komen.
 • Kom op het moment dat het door jouw gereserveerde tijdsblok start naar binnen. Wacht tot die tijd buiten om te voorkomen dat er te veel mensen in het gebouw zijn.
 • Heb je niet gereserveerd, of kom je buiten de tijden van jouw gereserveerde tijdsblok, dan kunnen wij je helaas niet binnen laten.
 • Blijf thuis bij klachten zoals koorts, hoesten, niezen, keelpijn, dit geldt ook voor kinderen. 

 

Speelgoed inleveren en lenen:

 • Maak het speelgoed thuis goed schoon en controleer de onderdelen voordat je het inlevert.
 • De vrijwilligers controleren het speelgoed en je kan ondertussen nieuw speelgoed uitzoeken. Mocht er onderdelen missen of kapot zijn dan moet de boete direct betaald worden.
 • Controleer zelf of het door jou gekozen speelgoed compleet is voordat je het meeneemt. Het speelgoed gaat na de zomervakantie niet meer 48 uur in quarantaine.
 • We rekenen geen kosten voor te laat teruggebracht speelgoed.

Zien we je snel?

Wat kijken wij er naar uit om weer veel vrolijke kindergezichtjes te zien. Want spelen is toch het leukste wat er is? We vinden het natuurlijk jammer dat we jullie niet allemaal tegelijk kunnen ontvangen. En we realiseren ons dat het voor jullie misschien ook wel erg onhandig is dat je alleen op afspraak kan komen. We hopen op jullie begrip en geduld. Ook willen nogmaals alle vrijwilligers bedankt voor hun enthousiaste inzet, zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Hopelijk zien we jullie snel! Mocht je vragen hebben kijk dan op onze website of stuur een mail naar info@de-santenkraam.nl.

 

Vanaf woensdag 11 maart is de Speelotheek gesloten.

Uit voorzorg vanwege het Corona virus is besloten de Speelotheek tijdelijk te sluiten. We houden de ontwikkelingen in de gaten, en zullen via onze website en Facebook pagina informeren wanneer de Speelotheek weer open gaat. Eventuele boetes vanwege te laat ingeleverd speelgoed worden uiteraard verrekend.

Op zondag 17 maart is er weer een open dag in Dorpshuis 't Klooster!

Met live muziek, leuke activiteiten en workshops waardoor u zelf kunt ervaren wat er te BELEVEN valt in ons Dorpshuis.

Ook de Speelotheek is aanwezig op de open dag zodat iedereen een leuk spelletje kan spelen en bij mooi weer kan spelen met het buiten speelgoed!

Zien we jullie ook op 17 maart?

Speelotheek de Santenkraam leent al ruim 30 jaar speelgoed uit en geeft (groot)ouders advies over speelgoed. Om ons speelgoedassortiment te kunnen blijven vernieuwen, wordt ieder voorjaar en najaar een kleding- en speelgoedbeurs georganiseerd.

Elke beurs zoeken wij helpende handjes om de speelgoed- en kledingbeurs mogelijk te maken. Van het ophangen en neerzetten van het speelgoed en kleding tot het helpen van klanten tijdens de beurs en het afbreken van de beurs na afloop. Met hoe meer vrijwilligers we zijn, hoe makkelijker het wordt om de beurs te organiseren.

Kijk voor meer informatie op deze pagina: helpende handjes.

Speelotheek de Santenkraam heeft een nieuwe website!

De grootste wijziging is dat het nu ook mogelijk is om al het speelgoed dat we hebben online te bekijken. Het is mogelijk om op categorie, leeftijd een omschrijving te zoeken. Het overzicht zal in de toekomst nog verder uitgebreid en geactualiseerd worden.

Kijk snel rond op onze nieuwe website! We zijn benieuwd wat jullie er van vinden!

Met genoegen nodigt het bestuur van speelotheek De Santenkraam je uit voor het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering op dinsdag 8 mei 2018 om 20.00 uur in Bavel.

Je kan je opgeven via het e-mail adres: bestuur@de-santenkraam.nl.
Dan ontvang je de definitieve locatie.

We bespreken het financiële plaatje van 2017 en 2018 van de speelotheek.
Indien akkoord, wordt 2017 afgesloten en de begroting van 2018 goedgekeurd.